Полицейските служители от Дирекция Жандармерия извършват масирани проверки на жп гари,

...
Полицейските служители от Дирекция Жандармерия извършват масирани проверки на жп гари,
Коментари Харесай

Жандармерията се похвали с масирани проверки по гарите

Полицейските чиновници от Дирекция " Жандармерия " правят масирани инспекции на жп гари, градове и махали. Това се схваща от прессъобщение на Министерството на вътрешните работи, в което се оповестява, че единствено за ден жандармеристите са ревизирали 803 души. Приоритет на органите на реда са влизащите и излизащите от регионалните градове с железопътен превоз и коли. Освен това се ревизират хора под карантина и сигнали за скупчване на огромни групи от хора.

От Министерство на вътрешните работи показват, че на терен работят общо 133-ма чиновници на жандармерията, обособени в 57 екипа, които действат на територията на 73 обитаеми места. На 25 март са ревизирали общи 338 автомобила и 803 души. Почти толкоз са и тестваните жители на жп гарите, които желаят да излязат или да влязат в регионалния център - 785 души. " От тях 10 не са показали заявления или други документи за необходимост на пътуването, след което непринудено са напуснали регионите на гарите ", прецизират от силовото ведомство.

За 24 часа жандармеристите са ревизирали единствено два сигнала за скупчване на жители. Последните са били предизвестени посредством високоговорител, че нарушават ограниченията. Установени са още две нарушавания, по които е формирано досъдебно произвеждане във Варна и Плевен. Освен това полицията е оказала подпомагане на РЗИ по 64 случая и е взела участие в конвоирането на 49 директно преминаващи тежкотоварни коли.

Като по присъщи случаи от Министерство на вътрешните работи оповестяват за немски гражданин нарушил наложената му от РЗИ–Варна карантина. Срещу него има формирано досъдебно произвеждане. Карантината не е спазил и мъж от с. Николаево, който е открит на различен адрес от заявения.

На централната гара чиновници на жандармерията са ревизирали и съпроводили 150 души пристигнали с полети от Франция, Германия и Кралство Нидерландия. " Чуждите жители са с авансово закупени билети за пътешестване с трен и с декларация за пътешестване ", прецизират от Министерство на вътрешните работи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР